Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА В ПОДКРЕПА НА ОКОЛНАТА СРЕДА

29.04.2022 г.

Военноморският музей организира конкурс за детска рисунка под надслов „За да има море и утре“ в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. В него могат да се включат всички млади творци, които са готови да изразят своето отношение, стремеж и идеите си за щадящ природата начин на живот, използвайки като средство своята фантазия и художествени умения.


Правила:

В конкурса могат да се включат деца от 6 до 16 години, като те ще бъдат разделени в две възрастови групи – от 6 до 12 години и от 13 до 16 години;

Творбите трябва да се придържат към темата за опазване на морето;

Рисунките да бъдат на картон с размер 25х35 см, като техниката е без ограничение;

В срок до 20 май 2022 г. рисунките трябва да бъдат предадени или изпратени във Военноморския музей на адрес: Варна, 9000, бул. „Приморски“ 2, за конкурса „За да има море и утре“.


Рисунките на всички участници ще бъдат представени в изложба в Деня на околната среда – 5 юни. Най-добрите от двете възрастови групи ще бъдат наградени при откриването на изложбата. В същия ден във Военноморския музей ще се проведе и „синя“ акция. Всеки, който донесе ненужните си пластмасови бутилки, ще получи картичка с рисунка, участвала в конкурса, и информация за начините за намаляване на потреблението на природните ресурси, ограничаването на отпадъците и тяхното рециклиране. Събраните пластмасови отпадъци ще бъдат предадени за рециклиране.


Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523