Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ БЕШЕ ОТКРИТА ИЗЛОЖБАТА „ЕКСТРЕМНОСТ И СИГУРНОСТ НА МОРЕ С 18-И ДИВИЗИОН“

03.06.2021 г.

От днес посетителите на Военноморския музей могат да разгледат изложбата, посветена на 70-годишния юбилей на 18-и дивизион кораби със спомагателно назначение. Тя представя образът на едно от формированията на Флота с най-динамично всекидневие, в което се решават задачи на вода и под вода, осигуряващи безпрепятственото провеждане на бойната подготовка, преодоляването на рискови моменти, включително спасяване на кораби и екипажи. Експонатите в изложбата са от фонда на ВММ – свидетелства за минали периоди, както и специално подбрано оборудване и снаряжение от корабите на Дивизиона, които илюстрират съвременните разнородни дейности.

На откриването на изложбата присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началник Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров, областният управител Марио Смърков, представител на Генералното консулство на Руската федерация и на италианските военноморски сили, бивши командири и военнослужещи от Дивизиона, граждани.

В своето слово командирът на ВМС поздрави военнослужещите за юбилейната годишнина и подчерта, че Флотът винаги ще има нужда от дивизион като този, заради неговите способности, готовност за реакция в критични моменти и професионализъм.

Изложбата може да бъде посетена до 25 юни.

Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523