Военноморски музей

Филиал на Национален военноисторически музей

ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ОРГАНИЗИРА „СИНЯ АКЦИЯ“ И ДЕТСКА ИЗЛОЖБА В ПОДКРЕПА НА ОПАЗВАНЕТО НА ВОДИТЕ И МОРЕТАТА

14.05.2022 г.

На 5 юни – Световния ден на околната среда, от 11:00 часа във Военноморския музей ще бъде открита изложбата с детски рисунки „За да има море и утре“. Тя е финалният етап от организирания от ВММ конкурс в подкрепа на опазването на околната среда и Черноморското крайбрежие. Най-добрите творби, селектирани от тричленно жури с председател художникът Димо Миланов, ще получат награди, осигурени от магазините за арт материали „Слънчоглед“, акционерно дружество „Поддържане чистотата на морските води“, рекламна агенция „Уеб идея“ и магазини „Фен зона“.

През целия ден Военноморският музей ще бъде домакин на „синя акция“. Всеки, който донесе ненужните си пластмасови бутилки и кенчета, ще получи картичка с рисунка, участвала в конкурса, и информация за начините за намаляване на потреблението на природните ресурси, ограничаването на отпадъците и тяхното рециклиране. Вредният за морето и околната среда отпадък ще бъде извозен и рециклиран от фирма „Елбимекс“, която също предоставя част от наградите за малките художници. От организацията „Пауър Джъмп“ ще се включат със специални „шишеяд“ и кен преса, благодарение на които по интересен и забавен начин децата ще се учат как да улеснят процеса на възобновяване на суровините.

Военноморският музей очаква всички малки и големи посетители, готови да се включат в инициативата и да поемат отговрността за грижата и опазването на чистота на нашето море и природа.


Контакти

Адрес
България, гр. Варна 9000,
бул. Приморски, № 2
Телефон и факс: 052 / 731 523
E-mail: mus_maritime@abv.bg

Връзки с обществеността:
E-mail: vmmvarna.pr@gmail.com
Телефон: 052 / 731 523